January 2017

Dierentehuis Alkmaar

Zoals sommige van jullie wellicht weten, werk ik als vrijwilliger in het Dierentehuis Alkmaar. In het asiel kunnen ze van alles prima gebruiken, zoals afgedankte handdoeken, tennisballen of elke andere soort bal, kattenspeelgoed, dierenvoer, fleecedekens (of andere dekens), maar ze nemen ook oude printer cartridges (toners) in voor de Stichting AAP.

Heb je wat over? Dan mag je dat aan mij meegeven (ik loop elke zaterdag) of natuurlijk zelf langs brengen in het asiel.

Names de dieren alvast bedankt!

Marlies Stoker

Afgeschreven computers en telefoons

Heb je thuis nog een afgeschreven computer of mobieltje waar je niets meer mee doet? Er is een fantastisch project in Alkmaar waar je deze spullen kwijt kunt.

Het project heet: “ICT vanaf Morgen” en een van de initiatiefnemers is Ewout Nijland de zoon van ons lid Marijke Nijland.

“ICT vanaf Morgen” wil mensen en bedrijven bewust maken van de noodzaak circulaire economie na te streven en wil daarom bedrijven en particulieren motiveren de afgeschreven spullen te doneren aan “ICT vanaf Morgen”. Naast een duurzaam initiatief is het ook een sociaal initiatief. De medewerkers, met name jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, halen de afgeschreven ICT apparatuur op (bij grote aantallen), halen de apparatuur uit elkaar en repareren waar mogelijk is voor hergebruik. Is dit niet mogelijk dan worden de nog bruikbare onderdelen eruit gehaald.

Meer informatie kun je vinden op: www.ictvanafmorgen.nl

Heb je zelf iets staan of weet je een bedrijf die afgeschreven apparatuur kwijt wil? Neem dan contact op met “ICT vanaf Morgen”.
Zij hebben een bedrijfsruimte op het Industrieterrein Oudorp,
Prof. van der Waalsstraat 3B, 1821BT ALKMAAR.
T: 072-3030343
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver