Luilak, midzomernacht en het Zwanenwater

Voor de fitte Vibber is het weer extra druk, het ene leuke reisje is nog niet afgelopen of de volgende lange wandeling (19 mei) dient zich al weer aan. Ook de juni maand gaat goed van start met bijzondere wandelingen op zaterdag 3 en 17 juni en op donderdag 22 juni.

Luilak 3 juni


Zaterdag 3 juni starten we om 07.30 uur vanaf het parkeerterrein bij Johanna's hof voor de wakkere Vibber met de traditionele Luilakloop.
We zijn rond 9 uur weer terug en genieten dan van een buitenontbijt met koffie, thee, jus d'orange, appelsap en broodjes. De kosten zullen ongeveer 5 euro zijn, een beetje afhankelijk van het aantal deelnemers.

Wil je dit evenement niet missen mail dan voor 29 mei naar:
nel.probst@planet.nl, vergeet niet om eventuele dieetwensen te melden.

Midzomernachttocht 17 juni


Zaterdagavond 17 juni gaan we om 20.00 uur van start voor de midzomernachttocht, ook vanaf het parkeerterrein van Johanna's hof, we lopen ongeveer 2 uur en genieten onderweg nog van een zomers drankje (voor eigen rekening). Hiervoor hoef je je niet aan te melden, op tijd bij de start aanwezig zijn is voldoende.
1f60e

Het Zwanenwater 22 juni


En tot slot: op donderdag 22 juni neemt Joke Rietveld ons mee naar het Zwanenwater bij Callantsoog voor een tocht van maximaal 1,5 uur over verharde paden en zal zij uitleg geven over de prachtige omgeving met haar vele orchideeën en vogelsoorten.

De start is om 10.00 uur. Dit gebied is eigendom van Natuurmonumenten en voor leden van deze vereniging is de toegang gratis. Niet-leden kunnen bij de kaartenautomaat voor 2 euro een toegangskaart kopen (let op alleen contant te betalen).

Wilt u mee? Laat dit dan voor 15 juni weten aan Nel (
nel.probst@planet.nl).

Fort Kijkduin wandeling, vrijdag 19 mei

Op Vrijdag 19 mei organiseert de vrijdag groep weer de jaarlijkse wandeling buiten ons vertrouwde gebied.
We gaan wandelen in Den helder door duinen, bos en strand.
Vertrek is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van
Fort Kijkduin. Admiraal Verheullplein 1, 1789 AX Huisduinen/Den Helder.
33382490


De wandeling is ongeveer 15 km en we drinken koffie op het strand van Julianadorp.
Om ongeveer 14.00 uur zijn we weer in Huisduinen waar we afsluitend gaan lunchen (geheel vrijblijvend)
Neem voor als je de lunchtijd laat vind nog een broodje mee. Niet vergeten voldoende drinken mee te nemen.
Op geven voor deze wandeling zo snel mogelijk.
Denk niet; "Den Helder dat is niet leuk", ik laat jullie de mooiste stukken van het duin en strand zien.
Opgeven kan bij Ruud en Conny of via e-mail:
j.grotenhuis6@chello.nl of tegrotenhuisconny@gmail.com.

De wandeling is open voor alle Vibbers.

Conny

Het Connection koor concert 20 en 21 mei

Nog niet zo lang lid van de VIB2002, maar wel al lang aan het zingen bij mijn koor Connection uit Castricum. Ik loop meestal op maandag. Ik zou het erg leuk vinden als een aantal Vibbers komen kijken tijdens onze optredens.

Graag wil ik jullie enthousiast maken voor het jubileumconcert van mijn koor Connection uit Castricum. Wij vieren ons 33 jarig jubileum. Dan doen we niet door alleen maar een kijkje in het repertoire van de afgelopen 30 jaar te geven.

Tijdens de show, die 
“Een Nieuwe Wereld”  heet, vragen drie wetenschappers zich af wat in de geschiedenis momenten zijn waarin nieuwe impulsen voor een nieuwe start zichtbaar worden, op wat voor plaatsen dat dan gebeurt en op welke manier men het meest intens met elkaar hierover kan communiceren.

Waar en wanneer en hoe kunnen we een nieuwe start maken?

U zult Connection van een bekende en onbekende kant zien. Prachtige zang, een sterk begeleidend combo, een nieuwe outfit, ondersteunende beelden en bij elk nummer een ander toneelbeeld. 

Connection pakt uit in het nieuwe theater Koningsduyn met 3 voorstellingen.
Zaterdag 20 mei 20.15 uur, zondag 21 mei 15.15 en 19.15 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar voor 12,50 euro inclusief garderobe en pauze consumptie, kinderen tot en met 12 jaar 7,50 euro.
Kaarten kunt u reserveren via de site of  vanaf 1 april bij Nieuw Geesterhage, Borstlap of The Read Shop. 
We hebben er hard aan gewerkt. Het wordt nu tijd om het met jullie te delen. Tot ziens bij 1 van de voorstellingen.
http://www.connection-hetkoor.nl/connection/Welkom.html
Hartelijke groeten,
Henrietta Klut
Tel. 0251-670222

Wandelweekend Rhenen door Matthieu

Wandelweekend Rhenen, april 2017, bevindingen van een “meeloper”
Gerda, mijn vriendin, is een fervent lid van de VIB. Zij houdt mij regelmatig op de hoogte van de wekelijkse wandelingen in het prachtige duingebied.
Op een gegeven moment vraagt zij mij of ik mee wil gaan naar een wandelweekend in Rhenen.
Eerlijkheidshalve, ik houd helemaal niet zo van wandelen, fietsen heeft meer mijn voorkeur, dus aarzel ik. Maar het vooruitzicht om samen gezellig een weekend in een andere omgeving door te brengen en kennis te maken met andere VIB-leden, trekt mij toch over de streep.

Op vrijdagmiddag komen wij aan bij Hotel ’t Paviljoen, gelegen naast Dierentuin Ouwehands Dierenpark te Rhenen.
Na het kennismaken vertrekken wij naar het museum “Baron van Brakel” in het nabijgelegen Ommeren. Een streekmuseum waarin veel interessants te zien was.
Daarna terug naar het hotel om ons gereed te maken voor het diner. Dit was geslaagd, met name door de prettige en onderhoudende tafelgenoten. Na afloop heel gezellig in een grote kring gezeten en gesproken. Een fijne groep mensen waarvan ik binnen de kortste tijd alle voornamen kende.
Daarna naar bed in de frisse maar wel wat kleine en gehorige kamer.

En dan is het zaterdag, voor mij de grote dag want nu moet ik dan toch echt wandelen.
Redelijk ongerust door de woorden van Ruud “het is een zwaar traject met wel liefst tweemaal een trap met 260 treden” begin ik aan de wandeling. Na verloop van tijd komen wij dan aan bij de trap die er imponerend uitziet. Laat het mij nou heel erg zijn meegevallen……., gewoon rustig doorstappen en goed opletten waar je je voeten zet, dan heb je het zo gehad.
Boven aangekomen toch nog even opletten want de camera’s van de groep, die de makkelijke weg had gekozen, draaiden optimaal om ons allen op de foto en film te zetten. Dat leidt af, Marijke was het slachtoffer hiervan en verstapte zich. Gelukkig liep het goed af.
Hierna vervolgden wij als één groep de wandeling die door Conny en Ruud was voorgelopen.
Een mooie route met veel natuurschoon en fraaie doorkijkjes vanaf de Grebbeberg naar het lager gelegen land en de rivier. Een moment van bezinning was ons bezoek aan het Militair Ereveld Grebbeberg waar ruim 800 Nederlandse militairen begraven liggen.
Na de nodige kilometers is er dan de rustpauze voor de lunch. Hierna weer op pad, nog een keer de trap op en verder naar Rhenen.

In Rhenen valt het ons op dat de komst van de twee pandaberen Xing Ya en Wu Wen een enorme impact heeft op de uitstraling van de stad. Ondanks dat de panda’s nog in quarantaine zitten zie je werkelijk overal speelgoed panda’s, tekeningen van panda’s, afbeeldingen van panda’s, noem maar op. Lia, Danny en Agnes kunnen de verleiding dan ook niet weerstaan om panda’s aan te schaffen.
In het stadje
hebben wij allen nog iets gedronken, hoewel niet allemaal in dezelfde locatie.
Wij zaten met een grote groep bij Moeke, een sfeervolle gelegenheid aan de rivier.
Buiten het gezellig met elkaar praten was daar ook een moment voor mijzelf om na te gaan hoe het wandelen bevallen was. Eigenlijk heel erg goed, de twintig kilometer die wij die dag met elkaar hadden gelopen, leverde mij geen enkel probleem op, viel niet tegen!
Verder vond ik het fijn om gedurende de wandeling steeds een stukje met iemand op te lopen en wat te praten. Zo leerde ik iedereen van de groep kennen. Een bijzonder prettige ervaring vond ik dat.

Daarna weer naar het hotel met ’s avonds het diner. Net als de vorige avond bijzonder geslaagd en na afloop weer gezellig bij elkaar gezeten.

De volgende dag na het ontbijt heb ik van iedereen afscheid genomen.
Ik kijk terug op een bijzonder goed, fijn en sfeervol weekend, waarbij zowel de begeleiding als de verzorging uitstekend was. Graag wandel ik nog eens mee.

Matthieu van Noort

Foto's Wandelweekend Rhenen

Wandelweekend 2017 klein 001Wandelweekend 2017 klein 002Wandelweekend 2017 klein 003Wandelweekend 2017 klein 004Wandelweekend 2017 klein 005Wandelweekend 2017 klein 006Wandelweekend 2017 klein 007
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver